Plaže budvanske rivijere
Home > Plaže > Plaže budvanske rivijere
Plaža Bečići
Plaže budvanske rivijere

Bečiće krasi jedna od najlepših plaža na Mediteranu duga 1950m. Plaža je 1935. godine dobila Gran pri ( Grand Prix ) u Parizu za najlepšu plažu u Evropi.
Bečići su mesto koje je poznato po kompleksu hotela koji se nalaze tik uz samu obalu mora, počev od najnovijeg Splendida, pa zatim Mediterana i tako redom. Neki od hotela su novosagrađeni, neki renovirani tako da pružaju ugodan boravak svakom posetiocu. U sklopu hotela nalaze se mnogobrojni dodatni sadržaji kako gostima hotela, tako i svim gostima Bečića.

Poslednja velika investicija u Bečićima je izgradnja bulevara kroz Bečiće, čime su se značajno smanjile gužve tokom letnjih meseci, naročito u špicu sezone kada u Bečićima boravi veliki broj gostiju.

Na zapadnoj strani plaže postoji odlična zona za skijanje na vodi koja je veoma popularna među gostima. Može se lako stići do Budve, preko šetališta uživajući u prekrasnim pejzažima.

Duga peščana plaža ( 1950 m ), mirno more, bogata ponuda zabave na plažama čine Bečiće idealnim mestom za porodična letovanja. Gostima su na raspolaganju – servis na plaži, rekviziti za sportove na vodi, teniska, odbojkaška i košarkaška igrališta, mini golf i drugi sadržaji. Smatra se jednom od najlepših i najvećih plaža na južnom Jadranu. Tokom letnje sezone za one koji ne poseduju sopstveni automobil, postoji lokalni saobraćaj ka Svetom Stefanu i Petrovcu tako da svi gosti mogu posetiti čitavu budvansku rivijeru i nadaleko čuvene budvanske plaže.
Plaže budvanska rivijereJedinstvena prirodna i turistička atrakcija južnog Jadrana je raskoš lepih plaža posutih sitnim i krupnim peskom, a negde oblim šljunkom, otvoreno i plavo more, čisto kao suza.

Budvanska rivijera ima 16 zvaničnih peščanih plaža dužine 10.280m, površine 283.440m2 na kojima u jednom trenutku komforno može da se smesti oko 50.000 kupača. Po kvalitetu peska se svrstavaju u plaže prve kategorije. Vekovna igra morskih talasa i obale stvorila je jedinstven raspored ovalnih zaliva sa žalom. Ta neponovljiva lepota stalnih promena omogućila je dvojako uživanje na prekrasnim ili strmim liticama.jaz-plažaPlaža Jaz je jedna od tri najveće plaže na crnogorskom primorju. Duga je 1.20 m a udaljena je od Budve 2,5km u pravcu Tivta. U zaleđu plaže nalazi se Mrčevo polje, sa obe strane je zaštićena brdima Grbalj i Straža. Kroz nju protiče sezonska reka Drenovstica.
Plaža Jaz je šljunkovita i na obali i u vodi a u dubini je pesak. Ova plaža je idealna za autokampere jer se u zaleđu njenog većeg dela, koji je obrastao mediteranskom vegetacijom, nalazi autokamp kapaciteta 2.000 mesta. Površina 22.500m2


mogren-plazaMogren se sastoji od dve plaže duge 350m koje su spojene tunelom i protežu se od rta Mogren do Vidikovca hotela Avala. Izvanredan pesak na kopnu i u vodi i osunčanost čine ove dve plaže najatraktivnijim na crnogorskom primorju. Plaža Mogren je od juna 2004. godine nosilac “Plave zastavice” koje je simbol i sigurnosti i čistoće kupališta. Udaljena je oko 150 m od Starog grada i do njih vodi betonska staza. Plaže su dobile ime po španskom moreplovcu Mogriniju koji se iskrcao na jednu od njih nakon brodoloma. Površina 4.500 m2.


slovenska-plazaIme ovoj plaži dali su Česi koji su 1935. godine letovali u Budvi. Plaža se proteže od gradske luke do hotela Park i duga je 1.600m. Slovenska plaža je šljunkovita u vodi i na obali, a u njenom zaleđu se nalazi istoimeni hotelski kompleks apartmanskog tipa prepun mediteranskog rastinja, kao i veliki broj plažnih barova gde možete uživati pijuckajući neko hladno piće. U sklopu plaže postoji nekoliko sportskih terena za vaterpolo, odbojku, tenis, bungee jumping, mali fudbal, boćanje i dr. Površina 24.800m2.


Sveti NikolaNezaobilazan deo u Budvi je svakako ostrvo Sveti Nikola, udaljeno od grada nešto manje od 1km, i do njega možete stići brodićima koji svakodnevno voze sa svih budvanskih plaža. Sastoji se od tri peskovite plaže ukupne dužine 840m i obraslo je raznovrsnim mediteranskim rastinjem. Obale ostrva se strmo spuštaju u more, na kojima se nalazi nekoliko uvala koje su idealne za romantične posetioce. Najlepše plaže na ostrvu su na njegovom južnom delu do kojih se dolazi isključivo barkama. Površina 2.700m2.


GuvancePlaža poznatija po imenu “Mala plaža” duga je 80m i nalazi se ispod šetališne staze koja vodi od Budve ka Bečićima kojom saobraća turistički vozić. Sačinjena je od sitnog peska i na kopnu i u moru. U okviru plaže postoji jedan ugostiteljski objekat gde možete uživati u hladovini pijuckajući osvežavajuće piće. Plaža Guvance gleda ka zapadu, tako da omogućuje boravak do kasnog popodneva. Zalasci sunca na ovoj prelepoj intimnoj plaži su trenuci koje ćete večito pamtiti. Površina 950m2.


BečićiPlaža u Bečićima je dužine 1.800m, od strane međunarodnih eksperata u Parizu, proglašena najlepšom prirodnom plažom na Mediteranu. Budući da predstavljaju spomenike pridode, plaže budvanske rivijere su pod posebnim režimom zaštite. Bečićka plaža je peskovita i na kopnu i u moru i u njenoj neposrednoj blizini se nalazi širok spektar turističkih sadržaja. Sve je podređeno željama mnogobrojnih turista, koji uz netaknute krasote prirode ovog kraja, uživaju u blagodetima Mediterana koji nudi neponovljiv doživljaj. Površina 99.000m2.


Kamenovo Plaža Kamenovo je dugo oko 330m i nalazi se između Bečića i Pržnog. Ona je jedna u nizu manjih peskovitih plaža na budvanskoj rivijeri. U vodi se takođe nalazi pesak koji joj daje veličanstvenu tirkiznu boju.
Površina 10.500 m2.


PržnoPlaža Pržno se proteže od rta Kamenovo do rta miločer i duga je 260m. Iznad plaže se nalazi istoimeno naselje tipično primorsko što dokazuje bujna mediteranska vegetacija. Zaleđe čine maslinjaci izuzetne vrednosti, zbog čega se celi lokalitet svrstava u spisak zaštićenih prirodnih rezervata. U neposrednoj blizini nalaze se nedavno obnovljeni hotel “Maestral” a nekoliko ambientalnih konoba i kafea nude izuzetne gastronomske trenutke. Ovde se na licu mesta možete uveriti u realnost egzotičnog zalaska sunca.
Površina 4.300m2.


Kraljičina plažaU neposrednoj blizini Svetog Stefana, na udaljenosti od oko 500m, nalazi se jedna od najlepšeh plaža na Mediteranu. Sačinjena je od sitnog peska na kopnu i u moru. Okrenuta je ka zapadu tako da omogućava boravak na njoj do kasnih popodnevnih časova. Ukoliko ostanete do kasno uživaćete u veličanstvenim prizorima zalaska sunca. To je mala plaža, dužine 200m, udobno smeštena ispred letnje rezidencije kralja Aleksandra Karađorđevića, koja je dobila ime po tome što je bila omiljeno letovalište kraljice Marije Karađorđević. Površina 1.950m2.


MiločerPlaža Miločer poznata je i po imenu “Kraljeva plaža”, nalazi se odmah pored Kraljičine plaže, okružena je parkovima veličine 18ha koji se sastoje od cveća i drveća egzotičnih vrsta – libanskog kedra, tropske mimoze, japanske mušmule, kaktusa, agave, pitospora i drugog drveća. Naši pomorci su iz dalekih primorskih zemalja donosili niz retkih i egzotičnih vrsta drveća i sadili ih po ovom kraju. Dužina plaže iznosi 280m i sačinjena je od sitnog peska i na kopnu i u moru.
Površina 7.400 m2.


Sveti StefanNa ovom po mnogima najatraktivnijem mestu cele jadranske obale nailazimo na veoma retku prirodnu pojavu u svetu – tombolu. To je peščana prevlaka koja spaja obalu s hridi, na kojoj je izgrađen Sveti Stefan, ekskluzivni grad hotel. S leve i desne strane tombole prostiru se dve peskovite plaže, crvenkaste boje peska, dužine 1.170m. U zaleđu se nalazi hotel, restorani kafei, ronilački klub, parking, park uređen u mediteranskom stilu. Sveti Stefan je jedina “de lux” lokacija na crnogorskom primorju a njegov ekskluzivitet je odavno poznat u svetu. Površina 14.600m2.


Drobni pijesakKa jugu, prema Petrovcu, teren je takav da se formiralo više malih, uvučenih plaža, pristupačnih samo sa mora. Tu se po svojoj lepoti izdvaja Drobni pijesak, plaža smeštena u skrovitoj uvali, duga 250m. Pesak žuto bele boje daje joj izgled prave tropske plaže, a zaleđe obraslo maslinjacima i makijama epitet “divlje”. Na samoj plaži su izvor pitke vode i nekoliko ugostiteljskih objekata. Drobni pijesk je omiljeno izletište meštana. U prošlosti se ovde održavao skup plemenskih poglavara Paštrovića – Bankada.
Površina 5.000m2.


Perazića DoPlaža Perazića Do nalazi se kod manastira Reževići ispod magistralnog puta. Mala peščana plaža dužine 40m, uvučena je u dubokoj dolini. Uz plažu se nalazi i prekrasan hotel As kao i pristanište za male plaže.
Površina 540m2


Petrovačka plažaPeščana plaža dužine oko 600 m crvenkaste boje peska jedna je od najposećenjih na Budvanskoj rivijeri. Posebnu draž joj daju ostrvca Katič i Sveta nedelja koji su izazov za ljubitelje morskih dubina. Petrovačka plaža spada u zaštićene prirodne rezervate. Njen kupališni deo oivičen je uredjenom obalom, šetalištem sa kafićima, restoranima….U zaledju su hoteli “Palas”, “Rivijera” i “4 juli”…..
Površnia 9525 m2


Lučice plažaPredivan kupališni lokalitet koji je i pored velike posećenosti ostao prirodno netaknut. Plaža Lučice udaljena je 500m od Petrovca na jugu. Ima oblik malog zaliva, duga je 229m, peščana je na obali i morskom dnu, s plitkim dnom koje se pruža u more i šumom borova i čempresa u zaleđu. Tu se nalazi i nekoliko ugostiteljskih objekata…
Površina 4250m2


BuljaricaBuljarica je možda i najveći turistički potencijal crnogorske obale. Buljaričko polje i padine brda Dubovice pogodni su za razvoj svih vidova turizma. Uvala Buljarica proteže se od rta Resovo brdo do Dubovice i predstavlja najveću plažu u pravcu Bara, duga je oko 2250m, šljunkovitog sastava. U zaleđu plaže se nalazi više auto kampova i odmarališta.
Površina 72850 m2

Tags:

Comments are closed.